Tököli szellemiség

Kedves Tököliek!

Tájékoztatjuk a közélet és a közpénzek felhasználása iránt érdeklődő Tököli Polgárokat, hogy a képviselő-testület 2017. február 14.-ei ülésén a Tököli Polgárok által befizetett adókból és más bevételeiből – vagyis KÖZPÉNZBŐL, az Önkormányzat – 21 szervezetet, 43.179.000 Ft támogatásban részesített úgy, hogy a támogatások összege 68000 Ft minimumtól 15 192 000 Ft összegig terjedt.

Sajnálatos módon az odaítélt támogatások indoklása nem szerepel  a

(17/ 2017.( ll.14. ) képviselő-testületi határozatban. Így nem tudhatjuk – csak reménykedhetünk benne,  felhasználták-e, a képviselő-testületi határozat szerint, hogy a helyi közösség részét képező – vagy nem képező – támogatottak az odaítélt támogatásokat a közjó, a Tökölön élő polgárok érdekében, és nem önérdekeik megvalósítására használják fel. Ezért kérjük, hogy az odaítélt támogatások elszámolását – a közpénzek felhasználásának átláthatóságáról szóló törvény értelmében – az önkormányzat hozza nyilvánosságra az elmúlt három évre visszamenőleg. Így minden érdeklődő számára láthatóvá válik, hogy a támogatottak a támogatást a közjó és a Tökölön élő polgárok érdekében vagy önérdekeik megvalósítására használták- e fel. Ellenkező esetben  Illyés Gyulával szólva joggal mondhatják a Tököli Polgárok ” nézel, de csak azt látod, mit ő eléd varázsolt “. A támogatottak részére megítélt összegek jegyzéke az önkormányzat február14.- ei jegyzőkönyvében megtekinthető.(TÖKÖL VÁROS  ÜGYFÉLINFORMÁCIÓS  HONLAPJA, jegyzőkönyvek között.)

Tájékoztatjuk, továbbá a tököli lakosságot, elvi döntés született 400 mFt fejlesztési hitelfelvételéről.(19/2017 II.14)

Véleményünk szerint a fejlesztési hitelfelvétel akkor hatékony és elfogadható, ha a cikluson belüli fejlesztéseket előrehozza és a felvett hitel a ciklus végéig törlesztésre kerül. Ellenkező esetben pénzügyileg nem megalapozott fejlesztésről beszélhetünk. Ez most nem derült ki!

Tököl,2017.04.21

A tököli Sziget Civil Kontroll és Érdekképviseleti Egyesület Vezetősége

Facebook hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.