Év végi fantáziám!

Év végi fantáziám!

 Milyen gyorsan elszáll az álmodozások kora, talán az ifjúság, az élet egyetlen boldog korszaka. Ez azt kívánja, ápold lelkedet, mint egy kertet, vigyázz az élet évszakaira. A legszebb, mikor minden kivirul lelkedben, s illatos és buja lesz az öröm pillanata. Futnak az évek, pereg az idő.

Van még néhány boldog óra, mégis, sokszor nehéz és zaklatott. Az évek körbe-körbe szorítva tekeregnek, az emlékek is már az égig érnek. Dédelgetlek lelkemben, ringatlak képzeletemben. Látjuk, hogy az élet rövid! S mi porszemek vagyunk benne. Mégis ostorozzuk lelkünket, mintha ez volna a világ rendje. Bús szívvel barangolunk az éjszakában. Aranyló levelek hullnak a fákról. Ropognak, zizegnek a lábaink alatt. Kint süvít a szél, kárognak a varjak. Máskor, hófehér bundában hajladoznak a fák. Szíved érzelmes, ájulásba kergető dallamokat hallgat. Legyenek a színek ilyenkor is égszínkékek, haragos zöldek vagy csillagpirossak, ha ma minden fehér! Téli hóviharban is legyél melegség! A figyelő szemek bűvöletedben fürdenek. A világ tele van gyönyörűséggel, csak rajtunk múlik. Minek rágódni a múlton, s elébe menni a jövőnek. Ezernyi sóhaj. Álom és vágy, hétköznapok és gyertyafényes ünnepek. Hol a nagy szerelem, hol a nagy lángolás? Hosszú évtizedek, megcsendesedett érzelmek. Milyen jó megpihenni és kezemet kezedbe tenni. És én csak nevetek, nevetek, miközben a múlt kavarog, rohan velem a vonat, szaladnak a fák és emlékvirágként látom az arcokat. Mikor az élet elválik, elmegy a gyerek, vagy elmegyünk egymás mellett, kettényílik a föld, robbanásszerű a földcsuszamlás. Házat, fákat és mindent ledönt. A szívemet kitártam, szemem a szemedben látom, szívem a szívedben dobog!

 Lágy tavaszi szellő suhan az ablak alatt. Mit nem kíván az év végi csavargó fantáziám? Legyen már békesség a világban! Szeretetteljes karácsonyt és boldog újesztendőt kívánok!

 

2017.12.09                                                     Pletser József

https://youtu.be/hv12I9FNE80

 

 

Facebook hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.