Az agymosás egy lehetősége

Az agymosás egy lehetősége

 

Hippokratész azt tanította, hogy az agy, az érzékelés központja.

De az agymosás már Platón óta ismert. (Platón görög filozófus Kr.e.427). Platón leírta, az új nemzedéket mindig úgy kell nevelni, hogy a szakmájukban elmélyedjenek, és a dolgukat maradéktalanul elvégezzék. Szerinte a hatalmat csak úgy lehet szolgálni, ha a szolgák a saját dolgukkal vannak elfoglalva, és lehetőleg ne lássák át az okok egészét. A legveszélyesebb szolga a tudással, a gondolkodással megáldott. Az agymosás, információ szegény világban legalább olyan bajos volt, mint akkor, ha túlságosan sok van belőle.

Mi is az agymosás alapja?

Olyan hírek terjesztése, amikkel a korábban elfogadott társadalmi erkölcs fellazítható. Nem baj, ha ezek a hírek ellenkeznek a tudatos és természetes gondolkodással. Az agymosásnak a tízparancsolata kimondja, a hatalmat úgy lehet meghódítani, ha az emberek agyát átalakítják.

Az 1. pont bulvársajtót kíván. Az, majd lefoglalja az emberek figyelmét, és akik a valós és súlyos társadalmi gondokat csak akkor észlelik, ha saját bőrükön érzékelik.

A 2. pont kimondja, vezetőink a nemzet megmentői. Riasztások, nem létező fenyegetések özöne aggodalmat és félelmet kelthetnek. A média kivallóan alkalmas az ember befolyásolására.

A 3. pont szerint a hatalmon lévők azt mondják, azon munkálkodnak, hogy az előttünk mások által okozott nehézségeket elüldözzék, a sötét fellegek helyett kék legyen az ég és megértésre szólítanak a nehézségek miatt, mert nélkülük nehezebb lenne.

A 4. pont kihasználja, hogy az emberek reménytelenül idealisták és hiszékenyek, majd a következő generációknak sokkal jobb lesz, nekünk ezért kell áldozatokat hoznunk, mert minden rossz, ami korábban történt. A mostani nehézség azért van, hogy lemondó áldozattal szebb jövőt biztosítsanak, de a bajt mindig is más okozta!

Az 5. pont szerint az embereket le kell szoktatni a gondolkodásról. Ennek érdekében a vezetők egyszerűen kell, hogy megfogalmazzák az üzeneteiket minimális szókinccsel, rövid mondatokban. A hallgatóság megszokja a felületességet, naiv lesz és hajlamos az információs beetetések elfogadására.

A 6. pont kimondja, minden adandó alkalommal az emberek érzelmeire kell hatni, nem a racionális gondolkodásukra. Bátorítani kell mindenféle emocionális megnyilvánulást, mert az érzelmeket sokkal könnyebb manipulálni.

A 7. pont szerint az embereket a lehető legnagyobb tudatlanságban és műveletlenségben kell tartani, Az oktatás, a korrupció, a működésképtelenség a közvélemény manipulálásának ideális eszköze.

A 8. pont szerint az emberek ne jussanak az objektív, korrekt és a teljes tájékozódás minden forrásához. Pénzügyileg támogatni kell azokat a médiumokat, amelyek képesek butításra és félretájékoztatásra.

A 9. pont a nyájszellem erősítése! Az egyéniségeket nélkülözőket mindig könnyebb irányítani, ellenőrizni és befolyásolni.

A 10. pont szerint mindent meg kell tenni az egyének megismerése érdekében, de ezeket a lépéseket a legnagyobb titokban kell tartani. Megfoghatatlan, érzelmi töltetű, nagy és közös célokat kell kitűzni, amelyek alkalmasak arra, hogy lelkesítsék a tömegeket.

A sokszor ismételt, sokszor hallott dolgok mélyen bevésődnek, és „hit”-ként, vagy jelenkori szóhasználattal „program”-ként működnek.

Összefoglalás a modern tömegmanipuláció eszközeiről és módszereiről:

 Az emberek figyelmét és agyát le kell foglalni. Álproblémák – álmegoldások. Veszélyérzet, pánikhangulat keltése. A kudarcok félremagyarázása fals jövőképpel. Az embereket le kell szoktatni a következetes gondolkodásról. Az emberek érzelmeire kell hatni. Elbutítás. Ál-valóság kialakítása. Az egyéni bűntudat keltése, megbélyegzés. Tömeges nyilvántartás és elemzés.

És akkor van, aki választ és van, akit választanak, van, aki kitüntet és van, aki tüntet.

A „tíz szabály” eredete francia. Sylvain Timsit közölte részletesebben 2002-ben honlapján.

 

A fent leírtak talán gondolatokat ébresztenek ahhoz, hogy helyes döntést tudjunk hozni!

Mégis! Mi van mögötte?  A pénz és a hatalom!

 

2018-03-05                                                     Sziget Civil Kontroll Vezetősége

 

 

 

 

 

 

Facebook hozzászólások

Egy hozzászólás a(z) “Az agymosás egy lehetősége” bejegyzéshez

  1. Egy kicsit késve, de annál nagyobb lelkesedéssel olvastam végig én is ezt a történetet. Nagyon szép dolog segíteni másokon. Én sem akarom fényezni magam, de elmesélem Egyik nap a boltban egy idősebb pár bevásárolt a hétvégére. Amikor fizetniük kellett volna, nem találták a pénztárcájukat. Valahol elveszítették. Ott álltak kétségbeesve. Hogy ne maradjanak szegények élelem nélkül, kifizettem helyettük, amit vásároltak. Könnyek között hálálkodtak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.