Kezdődik az iskola

Kezdődik az iskola

  1. szeptember 3-án, hétfőn kezdődik az új tanév. A tanítás a korábbinál egy héttel rövidebb, 34 hetes lesz. A mai világban, az iskola szerepe és jelentősége továbbra is nagy. Utat, alternatívát kell mutatnia, azért, hogy a diákok a tudás megszerzése mellett szociálisan elkötelezett, a társadalom irányában nyitott, a társadalom problémáira érzékeny, felelősséget vállalni képes felnőttekké váljanak, akik képesek majdan egy jobb és békésebb világrend kialakulásához hozzájárulni. Elengedhetetlen a tudás vágyának a felkeltése, az élethosszig tartó tanulás kihívásai és fontosságának megismerése, kíváncsivá, motiválttá tevés a minket körülvevő világ összefüggéseinek a megismerésére és megértésére.

Szent-Györgyi Albert szerint „olyan lesz a jövő, amilyen a ma iskolája”

Minden iskolával kapcsolatban lévőnek, szülőnek, családtagnak és minden tanulónak jó tanulást és sikerese új tanévet kíván a –

                                     a tököli Sziget Civil Kontroll Egyesület Vezetősége

Tököl,2018-09-02

Bemutatkozik a Ráckevei Ady Endre Gimnázium

 

„A Csepel-sziget első, nagy múltú, 1950-ben alapított iskolája a Ráckevei Ady Endre Gimnázium. Szerteágazó épületegyüttese, amely egyszerre őrzi a múltat és mutatja be a jelent, csodálatos helyen, a Duna partján található, Tökölről HÉV-vel és busszal egyaránt jól megközelíthető.Minden tanévben számos tököli kisdiák felvételizik a gimnáziumba. Ez engem – a gimnázium tanáraként – különösen örömmel tölt el. Nemrégiben a gimnázium folyosóján találkoztam össze két kedves ismerős tököli hölggyel, akik elmondták, hogy az 55. érettségi találkozójukra gyülekeznek !Az épület folyosóin lévő tablók számtalan ismerős arcot őriznek, közte általános iskolás osztálytársaimét is. Jelenleg az iskola 440 diákja 15 osztályban, négy- és hat-évfolyamos képzési formákban tanul. A 2018/19 – es tanévtől kezdődően egy újabb négy-évfolyamos osztály indítására is engedélyt adott a fenntartó. A hat-évfolyamos osztály alapvetően tehetséggondozó képzés, oda a legjobban teljesítő kisdiákok felvételiznek. Minden évben van néhány tököli tanuló is. Többen közülük a tanulmányi versenyek sikeres résztvevői.

 A nyolcadik osztály után érkező diákjaink humán, illetve reál irányultságú osztályokban folytathatják tanulmányaikat. Tagozattól függően 60-80%-os arányban kerülnek be diákjaink a felsőoktatásba, és szép eredményeket érnek el a különböző tanulmányi versenyeken.

Évek óta jól működő vizsgarendszerünk az alsóbb évfolyamoktól kezdődően az érettségi vizsgákig segíti a diákokat a felkészülésben és a vizsgarutin megszerzésében. 2017 tavasza óta iskolánk emelt szintű vizsgaközpontként is működik, először biológia és kémia, majd ebben a tanévben fizika és informatika tantárgyakból. Az intézmény nagy hangsúlyt fektet a nyelvoktatásra, angol, német, orosz és francia nyelvekből választhatnak a tanulók, melyeket csoportbontásokban tanulhatnak. Az oktatás eredményességét mutatja, hogy diákjaink egyre növekvő létszámban rendelkeznek közép illetve felsőfokú nyelvvizsgával.

 A gimnázium számára fontos tanulói testi-lelki egészsége, ezért a gimnázium remek fekvését kihasználva iskolánk épületében működik Ráckeve város Kajak- Kenu Szakosztálya, valamint tornatermünk ad otthont a röplabda csapat edzéseinek is. Az osztályok az Ady-olimpia keretében mérhetik össze röplabda és futballtudásukat, de Tömegsport keretében röplabda, atlétika és futballedzések közül választhatnak diákjaink.”

                                                                                           Írta: Farkas Zsuzsanna

                                              a gimnázium matematika-kémia szakos tanára

 

Facebook hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.