Demokrácia vagy hatalmi arrogancia?

Az önkormányzati választások eredménye átrendeződést, a változásra vonatkozó igényt jeleznek a városban. (Az előző, kétfordulós választási rendszerben, ahol az első 2 helyezett jelölt mérette meg magát a második fordulóban, komoly meglepetés is születhetett volna!) Az egyfordulós választási rendszer egyértelműen a hatalmon lévőknek kedvez.
Az önkormányzati képviselő választás összesített eredményei: Tököl 2019. 10. 13.
A választókörzetenkénti részletes adatok sávdiagrammal megjelenítve az alábbi linken érhetők el.
A képviselői helyek megoszlása a következőképpen alakult:

A Civil Kontroll képviselőcsoportja által (írásban benyújtott indítványban) javasolt jelöltek neve még csak el sem hangzott a képviselő-testület alakuló ülésen, így az őket megillető minimális tiszteletet sem kapták meg! A rájuk voksoló 653 tököli választópolgár véleménye pedig teljesen figyelmen kívül lett hagyva!
Jelenjen meg legalább itt a nevük:
1. A Pénzügyi, Településfejlesztési és Ügyrendi bizottság nem képviselő tagjainak Dr. Nagy Bélát (3. vk. 167 szavazat) és Szusics Györgyöt (4. vk. 119 szavazat) javasoltuk. 2. Oktatási, Művelődési és Sport Bizottság nem képviselő tagjainak Katona Sándort (2. vk. 88 szavazat) és Bálint Ádámot (4. vk. 143 szavazat) javasoltuk. 3. Egészségügyi és Szociális Bizottság nem képviselő tagjainak Horák Klárát (7. vk. 136 szavazat) és Ágics-Farkas Katalint (horvát nemzetiségi képviselő) javasoltuk, mindketten egészségügyi végzettségűek, huszonéves kórházi gyakorlattal.
Az alakuló ülésre az összes Hoffman Pál általi külsős bizottsági tag jelöltet meghívták, napirenden szerepelt az eskütételük is. Mi képviselőként az ülés kezdete előtt kaptuk meg a már előre eldöntött bizottsági összetételt. A testületi ülést előkészítő anyagban nemcsak a bizottsági tagok neve nem szerepelt, de a kiválasztás szempontjairól sem volt információ!
Tényleg nem vált volna városunk javára, ha pl. praktizáló ügyvéd, közgazdász, főnővér és a többi, a választási megmérettetést vállaló, a közösségért tenni akaró jelöltünk lehetőséget kapott volna a bizottsági munkára?
Ennyit a demokráciáról…Tökölön.

Tisztelettel: Farkas Zsuzsanna képviselő (CK)

Facebook hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.