Emberek és érzések

Emberek és érzések

 

Gyűjtemény hozzászólásokból véleményemmel kiegészítve!

 

A politika ma uralja világunkat. A szó magyar jelentése: közélet, ez értelemben tehát mindenki, aki részt vesz a közéletben, tevékeny (aktív) vagy tétlen (passzív) politikát folytat.

Amikor megkérdezték Diogenészt, hogyan kell élni az igazsággal, azt felelé: miként a tűzzel – ha túl közel húzódunk, megéget, ha nagyon eltávolodunk tőle, megfagyunk.

144-145. oldal, A lemondás könyve

Diogenész egyszer egy futóverseny győztesét kérdezgette, akinek földöntúli boldogság sugárzott az arcáról, hogy ugyan minek örül annyira?

– Annak örülök, hogy győzedelmeskedtem! – Válaszolta az ifjú.
– Kit győztél le?
– Az athéni bajnokot, Pratokratészt!
– És ő jobb vagy rosszabb futó nálad? – Kérdezte Diogenész.
– Természetesen rosszabb, hiszen legyőztem.
– Nem értelek! – Csóválta a fejét a filozófus. – Mi az öröm abban, ha legyőzöl egy nálad rosszabbat?

 

Vannak emberek, ki kritizálnak, vannak, akik a kritizálókat nagynak vagy éppen óvódás korúnak titulálnak. De nincs náluk Velencei Tükör. Talán már félre kellene tenni a gyűlölködést és keresni másban is a szépet és a jót. Találtam néhány kinyilatkoztatást, ami életem kedvenceiből, az ének és zenéből eredt, melyet megosztanék, ha nem bántok meg vele senkit.

 

Közeleg a karácsony, de nem csak ezért. Az életünk véges emberek. Az összegyűjtött vagy lopott földi javak nem vihetők a túlvilágra, akár létezik, akár nem. Én mindig a karakteres embereket szerettem, nem alakos zsebgyűjtőket!

 

Találtam egy szép idézetet, olvassátok figyelmesen!

 

From: AUTHOR: Best Music Relax

 

NE HALLGASS! Ha mondani akarsz valamit a szeretteidnek, akkor mondd. Végül is, lehet, hogy nem lesz második esélyed. Az élet megy tovább, és a világ minden pillanata egy ékszer. Ha meg akarod köszönni, tedd meg. Ha beszélni akarsz az érzéseidről, mondd el. Amíg meg tudod ölelni a családodat, öleld meg őket. Értékeld a szeretteidet, amíg itt vannak. Amíg el tudod mondani nekik, hogy szereted őket, meg kell tenned. Feltétlenül. Ez fontos!

 

 

Fiatalságom kedvenc énekeseikre néhány reagálás a teljesség igénye nélkül.

 

Nincs benne félrevezetés, hazudsz kifejezés és ronda, buta nő se, mert őt is valaki vagy valakik szeretik!

 

 

Egy könnycsepp az arcodon. Bobby Solo számaiból gyűjtöttem a hozzászólókat!

 

Idézetek: Tiszta, mint a hegyi patak. A tiszta édes szerelem. Ezt nem lehet könnyek nélkül hallgatni! Nagyon szép szám a szám, hallatán a fiatalságom jut eszembe!

Gianni Morandi a nagy kedvencem: Térden állva jövök hozzád hozzászólásai:

Kb. 50 éve van a szívemben ez a dal! Istenem volt ilyen kedves világ? Ilyen kedves emberekkel? Akkor a jövő sem reménytelen!

A megunhatatlan szép szerelem! Nagyon szép! Azok a régi szép idők, mikor még fiatal volt az ember, azok voltak a szép zenék! Újra és újra csodálattal nézem és hallgatom, köszönöm, hogy tehetem! Igen azok a 6o.as évek csodálatos filmeket, zenéket adtak nekünk. Nagyon örülök, hogy akkor voltam fiatal! Imádom ezekek a szép romantikus dalokat! Fiatalkori kedvenceim! Jó hallgatni, jó hangulatot teremt. Nagyon szépen köszönöm! A zene a mágia nyelve!

 

Fenyő Miklós zenéje után: Imádom ezeket a szép romantikus dalokat! Bízom benne, hogy ezeket a gyönyörű dalokat nemcsak unokáink dédunokáink, hanem ükunokáink is Tiszta Lélekkel, Nagy tetszéssel, no és ÓRIÁS ÖRÖMMEL fogják hallgatni!!!!!! Mert ezek a DALOK az Életünkről szólnak!! Dicsőség a Magyar Zenei Élet Életfájának

TE + ÉN — A legszebb szerelmes dal !!! ( Bofi ) Radics György

Szeretném elmondani azt, hogy nagyon hiányzol nekem, Elmondani azt, mit nem mondtak el. Szemerkél az eső, s te itt ülsz mellettem, Én mondom, szeretlek, s te nem hiszed el. Én nem találok utat, mi feléd vezessen el, S nem találok hitet, hogy hinni kell. Úgy ahogy az esti csendet a szél sem fújja el, s a legszebb álmom ezen túl is te leszel.

 

 

Találkoztunk te meg én: Tamás Gábor  éneke

Ezt küldöm az ismeretlenek. Ez csodás szép szám és neked köszönök mindent!

 

 

Hát igen. Nem ez volna jobb a ma fiataljainak, mielőtt külföldre szaladnak, ahol sohasem lesznek otthon?

 

A szerelem olyan, mint az éhség és a szomjúság, szinte lehetetlen megsemmisíteni

„Az emberek szerte a világon szerelembe esnek. Énekelnek a szerelem miatt, táncolnak a szerelem miatt, verseket és történeteket írnak a szerelemről, mítoszokat és legendákat zengnek a szerelemről, sóvárognak a szerelem után, a szerelemért élnek „ Szerző:Szabó Eszter Judit

 

 

És inkább ezt: mint a gyűlölködést! Elég volna a hamis politikából!

 

 

Boldog karácsonyt!

2020-12-11                                                                                       Pletser József

 

 

Forrás: Internet

Facebook hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.