MILYENNEK KELLENE LENNIE A TÖKÉLETES TÖKÖLI POLGÁRMESTERNEK?

A felsorolt tulajdonságok vélhetőleg egy emberben nincsenek és nem is lehetnek meg, ez egy különleges, majdhogynem krisztusi személyiség lenne, aki csak papíron létezik, a valóságban legfeljebb, mint ideális állapotra törekedni lehet rá. Minél kisebb az eltérés egy eszményi polgármesteri személyiségképtől, annál szerencsésebb a közösség, aki megválasztotta és ő maga is, aki kiegyensúlyozott mentális károk nélkül tudja ellátni feladatát. Vágjunk hát a közepébe:

  1. Éljen közöttünk és ne csak származását illetően legyen, tököli.
  2. Kívánatos lenne az alsó korhatár 30, a felső pedig 50 év, de ehhez persze nem kellene túl mereven ragaszkodni.
  3. Legyen közéleti érdeklődésű és ne csak muszáj Herkules legyen, aki a foglalkozások és pénzkereseti lehetőségek egyikének tekinti ezt a hivatást.
  4. A közösségért való munkában éveken keresztül vegyen valamilyen formában részt, legyen ebben múltja, ennél fogva ismerje az a közösség, amelynek az élére kíván állni.
  5. Legyen közvetlen, nyitott, megértő mások problémái iránt, emberszerető, megbocsátó, szerény, puritán, ha éhes, étvágyát ne a pénzzel oltsa.
  6. Legyen kommunikatív, használja a 21. század adta közösségi háló lehetőségeit, hogy akikért dolgozik, már a fejlesztések lehetséges irányait is megismerhessék, ha érdekli őket, meg betekinthessenek a tervek grafikai, szöveges részeibe is és ez csak rajtuk múljon. A megvalósítás folyamataiban is elégítse ki a közérdeklődést. Ne legyenek titkok. Adjon a településen élők véleményére, ha kell, vitatkozzon azokkal. Döntéseiben mindenképpen vegye figyelembe Őket.
  7. A hibás döntéseket ismerje fel és ismerje el, mert a tevékeny ember hibákat is követ el, a lényeg, hogy tanuljon belőle. A döntés pillanatában helyes döntést az idő negligálhatja és az ellenkezőjére is fordulhat a dolog, amiről a döntéshozó nem tehet.
  8. Ne legyen érzékeny, szenvedélyes, hirtelen haragú, vegye tudomásul, hogy az álláspontja ellen érvelőknek nem személyével van bajuk, hanem kivételesen egy konkrét ügyben nem értenek vele egyet.
  9. Legyen határozott, jó szervezőkészséggel, kompromisszum kész a problémák megoldása-, megtárgyalása során.
  10. A tekintélyét, ha lesz, munkájának köszönheti és nem a beosztással jár együtt, így aztán jobb, ha azt nem megkövetelni próbálja.
  11. Nem árt, ha van felsőfokú képzettsége és az sem, ha annak szakiránya segíti a tevékenységében.
  12. Tudja az embereket elfogadni olyanoknak, amilyenek, ne legyen előítéletes, sértődékeny, haragtartó és bosszúálló

2018.07.16                             Írta és összeállította: Saftics György

Facebook hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.