TÖKÖLI – MÉMEK

A mém

                      TÖKÖLI – MÉMEK

Mottó:

Az úgynevezett világ, vagyis a közösség véleménye és ítélete valakiről néha csal ugyan, de többnyire helyes; ámbár a törvény előtt próbákkal ritkán tudná bebizonyítani. Olyan ez a vélemény, mint a vad szaga a kutyára nézve: homályos szaglás vezeti őt a vad biztos nyomára és fekvésére.  Fáy András

 A minap az „aludni nem tudó facebook huszárok” csoportjába tartozóként találtunk rá az interneten a tokoli-mémek oldalára. Az oldal nem a megszokott módon, hanem egy görbe tükröt tartva elénk, mutatja be azt a képet, amit a csoport tagjai gondolnak (a vonatkozó jogszabályok betartása mellett) a tököli közállapotokról. Amivel természetesen lehet egyetérteni, vitatni, vagy visszautasítani.„A véleménynyilvánítás szabadsága legegyszerűbben azt a morális jogot jelenti, hogy mindenki azt mondjon, amit akar. A véleménynyilvánítás az egyéni önkifejezés alapja lehetővé teszi az egyén számára, hogy vágyait, gondolatait, szándékát megfogalmazza, másokkal megossza. A véleménynyilvánítás szabadsága minden közlés szabadságát magában foglalja, mégpedig függetlenül annak módjától, értékétől, erkölcsi minőségétől és legtöbbször valóságtartalmától is. Fokozott védelmet élveznek az olyan értékítéletek, amelyek a közügyekre vonatkozó vélemények ütközésében kapnak hangot, még akkor is, ha esetleg túlzóak és felfokozottak.Az Alkotmánybíróság álláspontja szerint a véleménynyilvánítás szabadsága nem terjed ki a becsületsértésre alkalmas valótlan tények közlésére akkor, ha a nyilatkozó személy kifejezetten tudatában van a közlés valótlanságának.”Az alábbiakban bemutatunk néhány a közállapotainkat bemutató mémet:

Tököli mémek képei (Válogatás)

Tököli mémek tokoli_memek    #tokol #tököl #tökölimemek #tökölmeme

A mi kis “városunk” legnagyszerűbb meme oldala.

 

.

 

Alapjában, az internetes mém, egyszerűen egy digitális fájl vagy hiperhivatkozás terjesztése egyik személytől a többiek felé az internet nyújtotta lehetőségekkel (például e-mailen keresztül, blogokon, kapcsolatépítő oldalakon, azonnali üzenetküldő szolgáltatások segítségével).

MÉM-re fel!

írta: BDóra.

 

Az interneten, social médiában mindenki futott már bele humoros jellegű képekbe, ami egy éppen aktuális helyzetet vagy egy fontos témát érint. Lehet ez politika, film, sorozat, közéleti esemény, akár egy botrányra is építhet. Na, ezek lesznek a mémek. A mém lényege, hogy figyelemfelkeltő, humorral, kreativitással legyen fűszerezve és egy aktuális témát érintsen, hiszen ez fogja a sikert biztosítani. Embertől emberig terjed az interneten előre nem látható ideig. Manapság már több olyan oldal is van a social médiában, ahol folyamatosan készítik az ilyen jellegű képeket, a közönség legnagyobb örömére.

2019.03.10

  • Összeállította és írta: Nagy Béla és Pletser József

a tököli Civil Kontroll Egyesület  társelnökei

Forrás: Internet

Tököli mémek

Facebook hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.