Megint jő egy új karácsony! Igen:2021

Megint jő egy új karácsony! Igen:2021

Jó lenne valami szépet írni, olyant, aminek mindenki örül. Várni az estét, mikor kigyúlnak a karácsonyi fények. Várni, hátha a gyermekkori álmok egy percre visszatérnek. Nézni a gyertyafénynél a fények táncát, a szeretet hangos sóhajtását.

Az öregkor hajnalán rohan az idő, száguldva vágtat. A hétköznapok szürke sarát miért nem váltja fel a csillogás? A napok hetekké válnak, a hónapok közül 12 kitesz egy évet. És ennek az esztendőnek is lassan vége. Isten veled2021!

Idén már más volt a nyár! Szép volt szeptember és október, de napsütötte fényekkel köszöntött a november is. Néhány hete, még fülünkbe csengett néhány madárfütty vagy sípzene, a nyári álmok és a boldogság emléke, az áldást adó napsugár csendesedő hangja. Idén ernyesztő meleg volt a nyár. A klímaváltozás letette kézjegyét. Ritka volt Tökölön az eső. Szárazon telepedett ránk és nagy volt a víz hiánya. November vége úgy tűnt, nálunk is havazásra fordul. Szállingózni kezdett a hó az enyhülő melegtől. Hol sűrűbben, hol lágyabban esett. Néhány perc alatt fehérre váltott a táj. Havazott, tiszta levegőt fújt Battáról a szél. Lassú, lusta pelyhek szálltak Tököl felett, de másnapra, mintha mi sem történt volna, nem tovaszállt ,elolvadt! Az időnek nem mondhatod! Állj meg! Egy víg boldog gyermek nem is tudja, csak akkor értjük mi is, amikor öregszünk, akkor tűnik hosszúnak a nyár! Bízzunk abban, mikor a fenyő illata megérinti szívünket azon az estén, az álmokban is hiszünk.
Szeretnénk boldogok lenni, nemcsak magunkért, másokért is többet tenni. Bár a
rohanó világban megkoptak a fények, fényes lámpák helyett Led diódák égnek. Halványul a hit és halványabbak a remények. Jó lenne hinni az igaz szóban, őszintén szeretni, és bízni a jóban. Feledni a légbe tekintő narcisztikus képet és ne támadjon senkit a hazug kísértet!
Őrizzük meg a karácsonyunk fényét, és őrizzük a szeretetben a hit reményét!
Legyünk családunkkal ismét gyermekek!

Számomra most úgy tűnik, már csak ott van szeretet!

Boldog karácsonyt kívánok minden ismerősnek, jó barátnak és a Tökölieknek egyaránt! Szeretettel!

Tököl, 2021. december 17                                               Pletser József

Facebook hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.